Τι είναι τα οικιακά υδραυλικά;

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις κατοικιών καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών που σχετίζονται με υδραυλικά για το σπίτι. Από αποχετεύσεις, γραμμές νερού και θερμοσίφωνες, μέχρι αέριο, διαρροές πλακών, νεροχύτες και τουαλέτες, πολλά διαφορετικά συστήματα συνθέτουν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ενός σπιτιού. Η εύρεση ενός έμπειρου υδραυλικού κατοικιών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας όπως προβλέπεται.

Η εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου έχει βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αττική με τις υδραυλικές υπηρεσίες, την επισκευή και τη συντήρησή τους για περισσότερα από 30 χρόνια. Με έμπειρα εκπαιδευμένους τεχνικούς, εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και εστίαση στην ικανοποίηση των πελατών, οι Αποφράξεις Αντωνίου είναι ο πιο αξιόπιστος υδραυλικός στην Αττική.

Από τι αποτελούνται τα οικιακά υδραυλικά;

Αποχέτευση

Ένα σημαντικό στοιχείο των υδραυλικών εγκαταστάσεων κατοικιών είναι η σωστή αποχέτευση. Μέσα στο σπίτι, όλες οι κουζίνες, τα μπάνια και οι υπηρεσίες πλυντηρίου θα πρέπει να έχουν γραμμή αποχέτευσης. Ακόμη και ορισμένα συστήματα HVAC έχουν μια γραμμή αποστράγγισης συμπυκνωμάτων που συνδέεται με μια εξωτερική ή εσωτερική γραμμή αποστράγγισης.

Όταν αυτές οι ζωτικής σημασίας αποχετεύσεις φράζουν, όχι μόνο εμποδίζει την απόδοση του υδραυλικού σας συστήματος, αλλά μπορεί να είναι σημάδι μεγαλύτερου προβλήματος. Ενώ ορισμένα μικρά φράγματα μπορούν να καθαριστούν από τους ιδιοκτήτες σπιτιού, οι αδειούχοι υδραυλικοί θα πρέπει να καλούνται για επαναλαμβανόμενα, μεγάλα φράγματα και υπερχειλίσεις.

Διαρροές πλακών

Οι διαρροές πλακών είναι διαρροές στις γραμμές νερού υπό πίεση κάτω από τη βάση της πλάκας. Οι διαρροές πλακών προκαλούνται συνήθως από την παλαιότητα του σωλήνα ή την ακατάλληλη εγκατάσταση. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το ζεστό νερό περνά μέσα από τις χάλκινες σωληνώσεις, ο σωλήνας διαστέλλεται, συστέλλεται και τρίβεται στο θεμέλιο. Αυτό προκαλεί φθορά στον σωλήνα, δημιουργώντας μικρές διαρροές από οπές.

Μερικά κοινά σημάδια διαρροής πλάκας είναι τα ζεστά δάπεδα, ο ήχος του τρεχούμενου νερού ή το ανεξήγητο νερό κατά μήκος των σανίδων βάσης. Εάν εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, καλέστε έναν αδειούχο υδραυλικό για ανίχνευση διαρροής πλακών και επισκευή.

Η βαλβίδα διακοπής παροχής νερού σταματά να λειτουργεί

Μία από τις πιο κοινές αιτίες πλημμύρας κατοικιών είναι η έκρηξη βαλβίδων διακοπής νερού (γωνιακές στάσεις). Οι γωνιακές στάσεις βρίσκονται σε κάθε νεροχύτη και τουαλέτα και μπορούν να κλείσουν μεμονωμένα. Ωστόσο, καθώς το νερό υπό συνεχή πίεση τα επηρεάζει, μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου. Οι υδραυλικοί συνιστούν μηνιαίο έλεγχο για διάβρωση και αλλαγή αγγελικών στάσεων κάθε πέντε έως επτά χρόνια.

Τουαλέτες με διαρροή

Οι τουαλέτες που τρέχουν ή έχουν διαρροή που δεν ελέγχονται παράγουν σπατάλη νερού. Τις περισσότερες φορές, οι τουαλέτες που λειτουργούν προκαλούνται από φθαρμένο πτερύγιο που μπορεί εύκολα να αλλάξει με ελάχιστο κόστος. Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, καλέστε έναν υδραυλικό που εμπιστεύεστε για να διαγνώσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

Σπασμένα είδη υγιεινής

Τα διαρροή και τα σπασμένα εξαρτήματα είναι επίσης ένα πρόβλημα οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων γλυκού νερού οφείλονται στη φθορά των εξαρτημάτων από τη συνεχή πίεση.

Πίεση νερού

Λόγω της σταθερής πίεσης του νερού, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες σπιτιού να έχουν εγκαταστήσει μια συσκευή ρύθμισης της πίεσης λειτουργίας. Συχνά, η πίεση του νερού της πόλης που εισέρχεται στο σπίτι είναι πάνω από το ασφαλές PSI 50-80. Εάν η πίεση είναι υψηλή στο σπίτι, μπορεί να προκαλέσει διαρροές, σκάσιμο εξαρτημάτων και θερμοσίφωνες που οδηγούν σε πλημμύρες.

Για να αποφευχθεί αυτό, εγκαθίστανται συσκευές ρύθμισης της πίεσης για τη ρύθμιση της πίεσης πριν εισέλθει στο σπίτι. Οι υδραυλικοί συνιστούν ένα PSI στο 75 για την καλύτερη απόδοση και την ασφαλή πίεση.

Θερμοσίφωνας

Δεξαμενή και θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή παρέχουν ζεστό νερό στο σπίτι. Οι παραδοσιακοί ή συμβατικοί θερμοσίφωνες διαθέτουν δεξαμενή με συνεχή αποθήκευση 30-100 γαλονιών νερού. Το νερό θερμαίνεται συνεχώς στο εσωτερικό της δεξαμενής για να παρέχει ζεστό νερό όταν χρειάζεται.

Οι θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή παρέχουν ατελείωτες παροχές ζεστού νερού σε όλο το σπίτι με ελάχιστη αποθήκευση νερού. Αυτό τα κάνει μικρότερα σε μέγεθος και πολύ πιο αποτελεσματικά. Μάθετε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ συμβατικών και θερμοσιφώνων χωρίς δεξαμενή .

Αέριο

Οι αδειούχοι υδραυλικοί απαιτούνται για την εκτέλεση υπηρεσιών που σχετίζονται με τη γραμμή φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης γραμμής αερίου, της ανίχνευσης διαρροής αερίου και της επισκευής.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που παρατηρούν σημάδια διαρροής αερίου θα πρέπει να λάβουν όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας και να επικοινωνήσουν με έναν αδειούχο υδραυλικό για να πραγματοποιήσει ανίχνευση και επισκευή. Εάν μια διαρροή αερίου δεν επιδιορθωθεί σωστά, το SDG&E μπορεί να διακόψει την υπηρεσία φυσικού αερίου με κλείδωμα .

Θερμοσίφωνες τοίχου

Πολλά σπίτια στο Σαν Ντιέγκο είναι εξοπλισμένα με θέρμανση τοίχου ή δαπέδου λόγω περιορισμένου χώρου. Σε αντίθεση με τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης που διανέμουν τη θερμότητα σε ένα σπίτι ή κτίριο, οι θερμοσίφωνες τοίχου είναι αυτόνομες ή τοποθετημένες στον τοίχο. Η εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου  μπορεί να εξυπηρετήσει αυτά τα συστήματα. 
Άρδευση

Το σύστημα άρδευσης του σπιτιού σας είναι μέρος του συστήματος παροχής γλυκού νερού που παρέχει νερό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι υδραυλικοί σωλήνες, τα εξαρτήματα, ακόμη και οι καταιονιστήρες, και άλλος εξοπλισμός άρδευσης αποτελούν μέρος αυτού του συστήματος. Εξαιτίας αυτού, ορισμένα προβλήματα άρδευσης εμπίπτουν στις υδραυλικές εγκαταστάσεις κατοικιών και μπορούν να διορθωθούν από έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Συντήρηση οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ως μέρος της προληπτικής συντήρησης του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να επενδύσουν σε ετήσια συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων με αδειοδοτημένο επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συντήρησης, οι υδραυλικοί μπορούν να ανιχνεύσουν πιθανές διαρροές, να δοκιμάσουν τις γραμμές αποστράγγισης, να ελέγξουν τις βαλβίδες διακοπής και να κάνουν συστάσεις για βελτιωμένη απόδοση.

Με την τακτική αξιολόγηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο σπίτι σας, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να μείνουν μπροστά από πιθανά προβλήματα και να μειώσουν την ανάγκη για δαπανηρές επισκευές.

Πότε καλείτε έναν υδραυλικό κατοικιών;

• Εάν υπάρχουν ζεστά σημεία ή ανεξήγητο νερό στο πάτωμα

• Ακούστε τρεχούμενο νερό ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται εξαρτήματα

• Όταν μυρίζετε αέριο (αφού φύγετε με ασφάλεια από το σπίτι)

• Όταν έχετε επίμονες βουλωμένες αποχετεύσεις ή επαναλαμβανόμενες βουλωμένες αποχετεύσεις

• Βρύσες και τουαλέτες που τρέχουν ή έχουν διαρροή

• Για επισκευές θερμοσίφωνων τοίχου

• Για εγκατάσταση, επισκευές και συντήρηση σε δεξαμενές ή θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή

• Για ετήσια συντήρηση υδραυλικών

Στην εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου, οι τεχνικοί μας είναι αδειοδοτημένοι και εκπαιδευμένοι σε όλες τις υδραυλικές υπηρεσίες κατοικιών. Από διαρροές αερίου και θερμοσίφωνες έως βουλωμένες αποχετεύσεις και άρδευση, η 30χρονη εμπειρία μας θα σας εξασφαλίσει εξαιρετικές υπηρεσίες που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Δείτε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρέτησης Αποφραξεις Αντωνίου:


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΒΙΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΝΙΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΤΖΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.