Huawei: Αναζητεί νέες πηγές εσόδων


Η Huawei αναζητά νέες πηγές εσόδων καθώς αντιμετωπίζει αυστηρές κυρώσεις στα κινητά της τηλέφωνα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο δεν έχει πλέον πρόσβαση σε τεχνολογικό υλικό αφού η κυβέρνηση Τραμπ ανακάλεσε ορισμένες άδειες πώλησης στην κινεζική εταιρεία. Έτσι η Huawei αποφάσισε να αναζητήσει άλλες πηγές εσόδων, αναφέρει το BBC.

Εκτός λοιπόν από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) σχεδιασμένο ειδικά για τους χοιροτρόφους, η Huawei συνεργάζεται και με τη βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι η Huawei μπορεί να μοιραστεί δεδομένα των πελατών της με την κινεζική κυβέρνηση, ισχυρισμούς τους οποίους η εταιρεία έχει αρνηθεί επανειλημμένα. Ως αποτέλεσμα, η Huawei έχει περιοριστεί στην κατασκευή μοντέλων 4G, καθώς δεν διαθέτει άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εισάγει εξαρτήματα για μοντέλα 5G.

Οι πωλήσεις των smartphone της Huawei σημείωσαν πτώση 42% το τελευταίο τρίμηνο του 2020 καθώς αντιμετώπιζε περιορισμένη προσφορά μικροτσίπ λόγω των κυρώσεων. Η Huawei έχει επίσης αποκλειστεί από την ανάπτυξη του 5G σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, εν μέσω φόβων για την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία θα μειώσει την παραγωγή smartphone έως και 60% φέτος, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει αυτό το ποσοστό.

«Το ζήτημα εδώ δεν είναι ότι υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα των προϊόντων Huawei. Δεν είναι ισότιμοι όροι για την Huawei, καθώς έχει βρεθεί εγκλωβισμένη λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Έτσι, η Huawei φαίνεται να αναζητά άλλες πηγές εσόδων στις υπηρεσίες cloud computing, στα έξυπνα οχήματα, τις φορητές συσκευές αλλά και σε πιο παραδοσιακές βιομηχανίες.

Εκτροφή χοίρων

Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία χοιροτροφίας στον κόσμο καθώς διαθέτει τα μισά γουρούνια της Γης! Η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, εντοπίζοντας ασθένειες και παρακολουθώντας τους χοίρους. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μπορεί να εντοπίσει μεμονωμένους χοίρους, ενώ άλλη τεχνολογία μπορεί και παρακολουθεί το βάρος, τη διατροφή και την άσκηση των ζώων.

Άλλοι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Alibaba συνεργάζονται ήδη με χοιροτρόφους στην Κίνα. «Η εκτροφή χοίρων είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε ορισμένες παραδοσιακές βιομηχανίες με τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για να ενισχύσουμε τις βιομηχανίες στην εποχή των 5G», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Huawei.

Εξόρυξη άνθρακα 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Huawei, Ren Zhengfei, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός εργαστήριου καινοτομίας στον τομέα της εξόρυξης, στην επαρχία Shanxi της βόρειας Κίνας. Σκοπός είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για ανθρακωρυχεία που θα οδηγήσει σε «λιγότερους εργαζόμενους, μεγαλύτερη ασφάλεια και υψηλότερη απόδοση». Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ο ιδρυτής πρόσθεσε ότι η εταιρεία επεκτείνεται και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές και ταμπλέτες.

«Μπορούμε ακόμη να επιβιώσουμε χωρίς να βασιζόμαστε στις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ο ιδρυτής, προσθέτοντας ότι είναι πολύ απίθανο οι ΗΠΑ να βγάλουν την Huawei από τη μαύρη λίστα που απαγορεύει σε εταιρείες να συνεργάζονται μαζί της.

Πηγή: BBC





Supply url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *