Απονομή χάριτος από τον Τραμπ σε πρώην μηχανικό της Google που έκλεψε μυστικά αυτόνομων οχημάτων


O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως απένειμε πλήρη χάρη σε πρώην μηχανικό της Google που καταδικάστηκε για την κλοπή εμπορικών μυστικών αυτόνομων οχημάτων μήνες πριν ηγηθεί της ανταγωνιστικής μονάδας της Uber Systems Inc.

Ο Άντονι Λεβαντόφσκι, 40 ετών, είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο σε 18 μήνες φυλάκισης αφού δήλωσε ένοχος τον Μάριο. Δεν ήταν στη φυλακή, μα δικαστής είχε πει πως θα κλεινόταν εκεί αφού περνούσε η πανδημία Covid-19.

Όπως ανέφερε το Reuters, ο Λευκός Οίκος είπε πως ο Λεβαντόφσκι είχε «πληρώσει σημαντικό τίμημα για τις πράξεις του και σχεδιάζει να αφιερώσει τα ταλέντα του στο κοινό καλό».

Η Waymo της Alphabet (Google) αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια. Στο παρελθόν η εταιρεία είχε χαρακτηρίσει τις πράξεις του Λεβαντόφσκι ως «προδοσία» και την καταδίκη του ως «νίκη για τους νόμους περί εμπορικών μυστικών».

Την απονομή χάριτος υποστήριξαν αρκετοί ηγέτες της βιομηχανίας τεχνολογίας οι οποίοι ήταν υποστηρικτές του Τραμπ, μεταξύ των οποίων οι Πίτερ Θιλ, Μπλέικ Μάστερς και Πάλμερ Λάκεϊ.

Ο Λεβαντόφσκι είχε πάρει πάνω από 14.000 αρχεία της Google στο προσωπικό του laptop πριν αποχωρήσει, ενώ διαπραγματευόταν με την Uber.





Resource backlink

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *