Άνοδος στις ευρωαγορές εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν


Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών και εν μέσω ελπίδων από τους επενδυτές για μεγάλο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ καθώς ο Τζον Μπάιντεν αναλαμβάνει την προεδρία της χώρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά ,63%. Το Λονδίνο κινείται ανοδικά στο ,18%, ενώ ο DAX διαπραγματεύεται στο +,69%. Ο γαλλικός CAC διαπραγματεύεται στο +,66%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε θετικό κλίμα, όπως και στις διεθνείς αγορές, μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν, την οποία προορίζει ο Τζο Μπάιντεν ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών και η οποία ζήτησε μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η οικονομία που έχει πληγεί από την πανδημία.

Οι μετοχές των εταιριών προϊόντων πολυτελείας κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο αφού η ελβετική Richemont ανακοίνωσε αύξηση 5% στις τριμηνιαίες πωλήσεις της. Η μετοχή του ομίλου ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 4,8% ενώ της ανταγωνίστριάς της Swatch Team κατά 2,9%.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημειώνει κέρδη ,74%, αφού ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κέρδισε χθες την ψήφο εμπιστοσύνης της άνω Βουλής της Γερουσίας, γεγονός που του επιτρέπει να παραμείνει στην εξουσία μετά την αποχώρηση εταίρου από τον κυβερνητικό συνασπισμό την περασμένη εβδομάδα.

naftemporiki.gr





Source backlink

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *